burun estetigi

Rinoplasti olarak da bilinen cerrahi burun estetiği, yüzde en sık yapılan estetik ameliyatlardan biridir. Burnun yüzün ortasındaki belirgin konumu nedeniyle, rinoplasti ile görünümde çarpıcı gelişmeler sağlanabilir.

Hint kaynakları referans alınırsa, cerrahi burun estetiği, iki bin yılı aşkın bir rekonstrüktif prosedür olarak oldukça uzun ve seçkin bir geçmişe sahiptir. Kozmetik amaçlı rinoplastinin doğuşu I. Dünya Savaşı'ndan sonra Berlin'de gerçekleşti ve Jacques Joseph'in genel olarak plastik cerrahi ve özelde cerrahi burun ameliyatlarında gerçek bir dönüm noktası olan "Burun Plastik Cerrahi ve Diğer Yüz Plastik Cerrahi Prosedürleri" kitabında ayrıntılı olarak anlatılıyor.

Ancak cerrahi burun ameliyatlarının ameliyat teknikleri, dünya çapında rinoplasti cerrahları tarafından gerçekleştirilen çağdaş, doğal rinoplastilerle sonuçlanan devrimi yalnızca son otuz yılda yaşadı. Sonuçlar daha doğal, daha uzun ömürlü ve belki de o kadar da iyi olmayan eski günlerden çok daha az komplikasyonla dolu.

Joseph'in orijinal cerrahi burun estetiği tekniği, öncelikle burnun tüm boyutlarıyla küçültülmesiydi. Joseph, tekniklerinin çoğunu karşılaştığı sorunlara yanıt olarak geliştirdi. Ve bu problemler öncelikle büyük, geniş ve uzun burunlar, önemli oranlarda hörgüçleri ve ayrıca geniş, genellikle şişkin uçları vardı. Joseph'e göre bir rinoplasti, tüm bu abartılı özellikleri azaltmayı amaçladı. İkinci Dünya Savaşı'ndan önce cerrahların Almanya'dan göç etmesinin bir sonucu olarak, Joseph'in cerrahi burun estetiği teknikleri batı yarımkürede geniş çapta yayıldı. Bu teknikler kesinlikle önemsiz değildi, ancak cerrahi açıdan özellikle zor değildi, çünkü tüm cerrahi uzmanlıkların iyi olduğu bir şeyi yapmayı amaçladılar: bir şeyi kesin, bir şeyi çıkarın, kısaltın, küçültün vb.

Ne yazık ki burun, burun estetiği sırasında bileşenlerinden herhangi birinin aşırı azalması söz konusu olduğunda çok fazla tolerans göstermez. Bu yine bir eve benzer. Çerçevenin önemli kirişleri, ızgaraları veya diğer yapısal olarak önemli parçalarının çoğu kesildiğinde, zayıflatıldığında veya kaldırıldığında, ev genellikle çöker. Aynı şey, cerrahi bir burun estetiği, burun çerçevesinin yapısal olarak önemli kısımlarını ve kirişlerini giderek daha fazla kestiğinde de olabilir. Derinin büzülmesi için zamana ihtiyacı olduğundan ve artık stabiliteden yoksun kalan yük taşıyan parçalar yara izi ve gerilme ile aşağı doğru çekildiğinden çöküş hemen belli olmaz. Genellikle burun estetiği ameliyatından sonra sonuçlar kötü görünmez, ancak aşırı küçülmeye bağlı çökme birkaç ay içinde belirginleşir. Kötü şöhretli "aşırı çalıştırılmış" görünüm sonuçları. Köprü çok alçak, uç çok sivri, köprü ile uç arasında gerçekten belirgin bir kırılma olmaksızın çok yukarıya dönük. Burun estetiği ameliyatından sonra hastalar öncekine göre daha sık nefes alırlar. En iyi rinoplasti cerrahlarından sadece birkaçı, aşırı küçültme ve ardından burun çerçevesinin dengesizliği ile rinoplastiden kaynaklanan "aşırı ameliyat edilmiş" bir burnu güvenilir bir şekilde düzeltebilir.

Modern rinoplasti prosedürlerinin gelişimindeki büyük kavramsal kuantum sıçraması, geçen yüzyılın yetmişli yıllarının ortalarında Jack Sheen tarafından başlatıldı. Deneyimlerinin ve kavramlarının ünlü "Kilometre Taşları" makalesinde (Plast Reconstr Surg. 2000 Nisan;105(5):1820-5) ve "Estetik Rinoplasti" kitabında özetlenmesi, burun estetiğinde yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyordu. ameliyat. Burnu sadece küçültmek yerine dengelemenin sonuçları iyileştirmenin anahtarı olduğu giderek daha fazla ortaya çıktı. Bu amaçla, sıklıkla, özellikle kıkırdaktan oluşan kısımlar olmak üzere, burnun çerçevesi, istikrarsızlaştırılıp küçültülmek yerine güçlendirilmeli ve büyütülmelidir. "Aşırı çalıştırılmış" görünüm, esas olarak ininden - yıkım, azaltma ve uzaklaştırma - uzak tutularak evcilleştirilebilecek bir canavar haline geldi.

Günümüzün modern doğal rinoplasti teknikleri, köprü ve ucun çerçevesinin kritik kısımlarını güçlendirmek için tekniklerle birlikte burun bölümlerinin ustaca yeniden düzenlenmesidir. Genellikle çok az kemik veya kıkırdak çıkarılır. Kıkırdak kesmekten kaçınılır ve öngörülebilir dikiş teknikleri, esnek uç kıkırdaklarını yapısal bütünlüklerini bozmadan etkin bir şekilde yeniden şekillendirir. Doğal burun estetiği ameliyatı, burnun çerçevesini güçlendirmek için vücudun kendi kıkırdağını, bağ dokusunu veya kemiğini buruna nakletmek için geliştirilmiş tekniklerden büyük ölçüde yararlandı. En iyi rinoplasti cerrahları artık tüm burnu en küçük parçasına sığdırmaya çalışmıyorlar, ancak günümüzde burun estetiği ameliyatı çok küçük olanı büyüterek ve sadece o zaman fazla olanı azaltarak burnun kısımlarını dengeler ve burnu dengeler. yüzün geri kalanı. Burun estetiği ameliyatı artık her zaman "aşırı ameliyat" görünümünden kaçınmayı vurgulamaktadır.

Comments

Popular posts from this blog

シリコーン大人のおもちゃの利点

Shocking footage exposes father and son of domestic and financial abuse: Harry Roper-Curzon and David Roper-Curzon, Baron Teynham

Introduction to Belize Real Estate