Изкуството на плика през викторианските времена

По време на Викторианската епоха писането на писма и правенето на пликове е било позната форма на изкуство. Писмата се изпращаха лесно в цялата страна и сега светът се отваряше. Първоначално пликове за документи е създадено чрез сгъване на самото писмо и запечатването му. Скоро се разбра, че този вид "пликове" не са много здрави, тъй като прекосяват света на кораби и коне, често достигайки до адресатите си в мокро и нечетливо състояние. В опит да се защитят тези ценни разговори от майки към дъщери и бизнесмен към бизнесмен, писмото трябваше да бъде обвито в защитна хартия.

Пликовете започнаха да се продават в малки, модерни стационарни магазини. Чиновниците използваха тенекиени формуляри. и плоски метални остриета за сгъване и след това залепване на ъглите. Отварящото се капаче, разбира се, беше оставено незалепено и след това магазинът продаде метални печати, лепило и восък за ваше удобство. Въпреки че имаше малки пощенски картички, те се смятаха за "лоша" версия на писмо.

За по-известните и заможни хора, правенето на собствен плик беше от първостепенно значение. Качеството на хартията имаше значение, писането на плика трябваше да бъде безупречно, защото показваше нежност, изисквана от всички дами и господа.

Често писателят може да отдели време, за да прободе „тайно съобщение“ през хартията на плика. и така излагането на писмо на слънчева светлина беше едно от първите неща, които получателят правеше, след като получи писмото. И накрая, ръчно нарисувана картина или сложни къдрици, които завършват произведението на изкуството върху плика. Нищо не беше по-привлекателно от получен плик с елегантен почерк, красив печат и мистерията зад восъчния печат на гърба.

Бизнес писмото, разбира се, беше много по-малко украсено. Щеше да бъде смело адресирано върху външната страна на ленен или пергаментен плик и последващото произведение на изкуството беше елиминирано.

Comments

Popular posts from this blog

シリコーン大人のおもちゃの利点

Shocking footage exposes father and son of domestic and financial abuse: Harry Roper-Curzon and David Roper-Curzon, Baron Teynham

Introduction to Belize Real Estate