Занаяти от хартия - Изкуството да правиш хартия за подаръци

Често смятаме правенето целофанови опаковки за много сложен, квалифициран процес и разбира се, това може да е вярно. Но не е трудно да изработите хартия сами у дома с много малко оборудване. Единственият специален елемент, от който ще се нуждаете, е калъп. Това е дървена рамка с опъната през нея мрежа, която действа като филтър или сито. Много е лесно да направите своя собствена форма - просто закрепете четири парчета дърво заедно в правоъгълна форма, за да направите рамката. Използвайте дърво 3/4" x 2" (20 x 50 mm) и направете вътрешните размери на рамката с размера на хартията, която искате да направите. Рамката трябва да е с дълбочина около 2" (200 мм). След това покрийте рамката с плътно опъната мрежа - мрежа против комари или просто парче мрежеста завеса е добре. Уверете се, че е здраво закрепено към ръба на рамката. Освен това ще ви трябва голям съд за вода, с размерите на бебешка вана.

Вече сте готови - да започваме! За да накарате целулозата да събере различни нежелани хартии (този занаят е чудесен за рециклиране). избягвайте вестници (не красиви) и лъскави списания (гланцът ги прави неподходящи), но можете да използвате кърпички, хартия за изкуство, пликове, изхвърлена хартия за писма или копирна хартия - всички те са подходящи. След това накъсайте хартията на около 1" (25 mm) квадратни парчета и я накиснете във вода. Времето за накисване зависи от хартията, която използвате. Кърпичките ще отнеме под час, докато висококачествената хартия може да отнеме до 3 дни. Използването на гореща вода ще ускори процеса.

Следващата стъпка е да намацерирате хартията в блендер или кухненски робот. Добавете няколко чаши вода към всяка малка шепа хартия. (225 мл). Искате да смесите само докато влакната се разделят, така че бъдете внимателни и използвайте кратки изблици. Ако блендирате твърде дълго, хартията ви ще бъде много гладка и няма да имате онова рустикално, ръчно изработено качество, което е толкова привлекателно. Поставете смесената каша в друг съд. Един блендер ще направи около 1 лист с размер на буква, така че продължете, докато смесите толкова, колкото смятате, че ще ви трябва.

Сега идва още по-забавната част - правенето на хартия! Можете да добавите всякакви малки неща, за да придадете на вашата хартия индивидуално усещане. За селска тема добавете малко пера или пресовани листа и цветя. За Коледа или детско парти можете да добавите искри или малки формички от фолио. Ако искате да оцветите хартията, можете да използвате естествени багрила като сок от боровинки или цвекло, люспи от лук, куркума или утайка от кафе или можете да закупите търговски бои от магазини за занаяти. Просто разбъркайте багрилото си в пулпата, като добавяте малко по малко, докато получите цвета, който искате. Не забравяйте обаче, че цветът ще изсветлее, когато пулпата изсъхне.

Разбъркайте добре пулпата и потопете рамката си вертикално в далечната страна на контейнера, след което с едно плавно движение я наклонете към вас, така че да лежи хоризонтално под пулпата, и я повдигнете, като я държите хоризонтално. След това, бързо, преди водата да се отцеди, разклатете го леко, за да се изравни. Не чакайте твърде дълго, преди да направите това или хартията ще стане твърде суха и ще се скъса, когато я разклатите. Ако това се случи, просто го изстържете обратно в контейнера и опитайте отново.

Оставете рамката да се отцеди, след което поставете на топло място, за да изсъхне. Това ще отнеме от 2 до 24 часа. След това го отлепете от рамката с помощта на палитра. Това е - готово! Създаването на собствена домашна хартия е страхотно семейно занимание - защо да не включите и децата?

Comments

Popular posts from this blog

シリコーン大人のおもちゃの利点

Shocking footage exposes father and son of domestic and financial abuse: Harry Roper-Curzon and David Roper-Curzon, Baron Teynham

Introduction to Belize Real Estate