Boya Çıkarma İşlemi İçin Hızlı Kılavuz

Tarihi yapıların aslına uygun hale getirilmesi için Ahşap boya sökücü ahşapmax veya müteahhitlerin hizmetleri alınır. Böylelikle kurşun boya sökme hassasiyeti, tarihi yapının orijinal formunun iyi bir şekilde korunmasını sağlayacak uzmanların elinde olacaktır.

Eski Boya Neden Kazınmalıdır?

Kazıma işleminin nihai nedeni, mükemmel pürüzsüzlük ve parlaklığa sahip yüksek kaliteli boyalı bir yüzey üreterek boyama işini mükemmel hale getirmektir.

Kazıma, yeni boyanın daha uzun süre dayanmasını sağlar ve eski boya kazınmazsa soyulmasını önler.

Tarihi mülklerde, çok gerekli olmadıkça, ağır kazıma yoluyla boyanın çıkarılması teşvik edilmez. Gerçekte, düzenli bakımın bir parçası olarak yalnızca hafif kazıma, elle zımparalama ve temizleme uygulanır.

Ahşap söz konusu olduğunda, yeni boya pratik açıdan çıplak bir ahşaba göre mevcut boyaya güçlü bir şekilde yapışır. Eski boya hala ahşaba düzgün bir şekilde sıkıca yapışıyorsa ve yüzey yeniden boyama için dikkatlice hazırlanmışsa, eski boyanın soyulmasına gerek yoktur. Ancak yüzeyde derin çatlaklar zaten görünüyorsa ve eski boyada geniş bir kabarma ve soyulma görünüyorsa, yeniden boyamadan önce eski boyanın tamamen çıkarılması gerekir.

Boya Çıkarma Önlemleri

Binalarda özellikle tarihi olanlarda boya sökme işlemi geçmişte büyük bir hasara ve yüksek maliyete maruz kalmış ve günümüzde de olmaya devam etmektedir. Bu meşakkatli süreç nedeniyle, büyük yeniden yapılanma, sözleşme iptali ve bazı durumlarda dava açılmasına yol açan pek çok üzücü deneyim yaşandı.

Maliyetli hasarın nedeni, üflemeli meşalelerin kullanımına, kumlamanın neden olduğu yara izlerine veya kaba mekanik cihazların kullanımına bağlandı.

Döner zımparalar ve döner tel sıyırıcıların kullanılması nedeniyle bazı tarihi boya katmanları yanlışlıkla çıkarıldı.

Bazı mülk sahipleri, sökülen boyadaki zehirli kurşun buharlarını veya partiküllerini soluyarak yaralandı.

Boya çıkarma sistemi, daha uzun zaman çerçevesi ve işçilik nedeniyle daha yüksek maliyet içerir.

Binanın geniş alanlarından boyanın çıkarılması profesyonel uzmanlık gerektirir. İşi yapması için herhangi bir uzman işe alınmazsa, kaldırma işlemi yönetilemez hale gelebilir ve düşük kaliteli sonuçlar doğurabilir.

Bu nedenle son boya sökme işlemi uygulanmadan önce işin kapsamına göre zaman ve işçilik maliyetleri konusunda dikkatli bir çalışma yapılmalıdır. Sağlayabilecekleri pahalı malzemeler ve gerekli özel ekipman nedeniyle işi yapmak için kalifiye profesyonellerin hizmetlerini kiralamanız şiddetle tavsiye edilir. Bu sayede proje daha düşük maliyet, daha kısa süre, daha az hasar veya hiç hasar gerektirmeyecektir.

Comments

Popular posts from this blog

シリコーン大人のおもちゃの利点

Introduction to Belize Real Estate

Shocking footage exposes father and son of domestic and financial abuse: Harry Roper-Curzon and David Roper-Curzon, Baron Teynham