Mobilyalardan Eski Kaplama Nasıl Kaldırılır
Eski Cilayı Kaldırmak İçin Genel Kurallar
Parça boyanmadıkça orijinal yüzeye zarar verecek hiçbir şey yapmayın.
Eski kaplamayı şeffaf bir tiple değiştirmeyi planlıyorsanız, yenisinin düzgün şekilde durması için tüm eski kaplamanın kaldırılması gerekir.
Ne zaman boya sökücü jel yıllar boyunca aşınma izlerinin yanı sıra eski boyadan kalan renk izlerinin yeni kaplamada görünmeleri için kalmasına izin verilmesi çoğu koleksiyoncu için sadece izin verilebilir değil, aynı zamanda kabul edilebilir. Eski boya izleri, renk değişimleriyle parçaya ilgi katar ve yaşının kanıtıdır. Ancak eski boya kalın yamalar veya lekeler halinde bırakılmamalıdır.
Son temizlik için, bir sökücü kullandıktan sonra, düz yüzeylerdeki derzlerde, köşelerde ve açılarda bir dolap kazıyıcı veya bıçak kullanın. Oymaları, tornaları, pervazları vb. temizlemek için çelik yünü kullanın.
Eski kaplama gomalak ise, boya ve cila sökücüye ihtiyacınız yoktur. Denatüre alkol ve çelik yünü ile çıkarılabilir.
Boya Sökücünüzü Seçmek
Ticari çıkarıcılar, aşındırıcılardan ziyade çözücülerdir. Eski boyalarda yenilerine göre daha yavaş hareket ederler, ancak bunlar güvenle kullanılabilen tek malzemelerdir. Boyada kullanılan keten tohumu yağları gibi malzemelere veya gomalak, vernik ve ciladaki reçinelere saldırırlar. Bir yüzeyi yakarak veya iz bırakarak incitmez ve ahşabın damarlarını yapıştırmak veya yükseltmek için zararlı olmaz. Su içermezler ve kaplamalı yüzeylerde kaplamanın gevşemesine neden olmadan kullanılabilirler. Doğru kullanıldığında ve yıkandığında solvent tipi boya sökücüler yüzeyi temiz bırakır. Eski boya veya vernik katmanlarını yerinden çıkarmak zor değildir, ancak sabır, zaman ve kap üzerindeki yönergeleri takip etmek gereklidir.
Eski Cilalar Nasıl Kaldırılır
Eski boya veya vernik katmanlarını yerinden çıkarmak zor değildir, ancak sabır, zaman ve sebat gerektirir. İşte boya sökücü kullanmak için bazı temel talimatlar.
Üzerinde çalışılacak parçayı eski gazete tabakalarının üzerine bol ışık alan bir yere ve mümkünse üst yüzeyi yatay konumda olacak şekilde yerleştirin. 68 derece F'nin altındaki soğuk sıcaklıklarda çalışmaktan kaçının - soğuk, sökücülerin etkisini yavaşlatır.
Sökücüyü iyice çalkalayın, küçük bir kutuya az miktarda dökün ve tek yönde tam bir fırça ile kalın bir şekilde uygulayın. Yeniden fırçalamayın.
Sökücüyü 10 ila 20 dakika veya boya veya vernik kalkana kadar bekletin. Bu, yüzeyin kırışmasıyla gösterilir. Sökücünün kurumasına izin vermeyin. Kurumaya başlarsa, ilave bir kat uygulayın ve etki etmesini bekleyin.
Yüzey kaplaması kalktığında, köşeleri yuvarlatılmış körelmiş bir macun bıçağıyla çıkarın. Sökücü birikimini giderin ve bitirin ve bıçağı eski bir gazete parçasına silin.
Kalan cilayı mümkün olduğu kadar çuval bezi kullanarak silin.
Denatüre alkole batırılmış küçük bir fırça ile yüzeyi ovun.
Birkaç temiz bezle silin.
Yüzeyi denatüre alkole batırılmış çelik yünle ovun.
Alkole batırılmış bezle silin. Bu sadece yüzeyden sökücü izlerini temizlemekle kalmaz, aynı zamanda sonraki etkisini nötralize eder. Ardından terebentine veya tinere batırılmış temiz bir bezle silin.Ardından kuru bezle silin. Bu, geçmişte finiş üzerinde kullanılmış olabilecek kalan mum veya silikon cilayı kaldıracaktır. 10. En az 24 saat iyice kurumaya bırakın.
Derine Gömülü Boyaları Çıkarma
Derine gömülmüş bir boya, basit bir prosedürle tamamen veya kısmen çıkarılabilir. Bu, genellikle önceki manşonları sökücü veya hafif kazıma ile çıkardıktan sonra kalan boyadır. Çünkü çok basit, denemeye değer.
Bir fırça ile bol miktarda gomalak uygulayın ve en az 24 saat kurumaya bırakın.
Sökücüyü daha önce belirtildiği şekilde kullanın. Gömülü boyanın tamamı veya bir kısmı gomalak ile çıkacaktır. Yeni bir cila uygulamadan önce tüm sökücü izlerinin gittiğinden ve yüzeyin tamamen kuru olduğundan emin olun.
Comments
Post a Comment